NAnews חדשות ישראל Nikk.Agency

3 min read

ב-13 בדצמבר 2024 יתקיים בתל אביב אירוע ייחודי: הרצאה על בישול אוקראיני וכיתת אמן להכנת קולש.

המארגנים הם מרכז תרבות אוקראינה ליד תל אביב ו ארסנל היסטורי: זוסטריך והרצאות עם אירינה סחנו.

.......

“ב-13 בדצמבר תהיה לנו הזדמנות ייחודית לצאת למסע קולינרי אל עידן ההטמנטה יחד עם מחבר רב המכר בעל אותו השם (שימו לב, העבודה המדעית הפכה לרב מכר!) אלכסיי סוקירקו, מועמד למדעים היסטוריים, פרופסור חבר באוניברסיטת טאראס שבצ'נקו בקייב.

נלמד על המטבח האוקראיני הישן המובחר (לא רק קוזק ואיכר), על השפעתו על התזונה המודרנית של אוקראינים ועמים אחרים, כולל יהודים. בואו להכיר מתכונים אוקראינים עתיקים ואפילו לנסות משהו”, כותבים המארגנים.

“הבה נזכור שהמטבח הוא לא רק אוכל, הוא חתך חברתי-כלכלי ומראה תרבותי, הוא זהות והיסטוריה”.


היסטוריה של המנה: מורשת קולינרית של אוקראינה

קוליש הוא מאכל מסורתי מהמטבח האוקראיני, שהוכן פעם על ידי הקוזקים במהלך מסעות הפרסום שלהם. המרכיבים העיקריים – דוחן, מים, שומן חזיר, בצל ושום – הפכו את המנה הזו למשביעה וקלה להכנה תוך כדי תנועה. מאוחר יותר, קולש הפך לחלק מהבישול הביתי, והמתכונים שלו השתנו בהתאם לאזור. לדוגמה, באזורים מסוימים נוספו תפוחי אדמה, בשר או אפילו דגים.

READ  מאז 1976, סמל הפסיפס האוקראיני של "זרוניצקי אם האלוהים" בנצרת תופס את אחד המקומות המרכזיים בבזיליקת הבשורה - איך זה קרה?

מעניין, למתכון של קולש יש משהו משותף עם המטבחים של אומות אחרות. מאכלים דומים נמצאים במסורות הקולינריות הבלארוסיות, הפולניות ואפילו היהודיות.


אירוע במרכז התרבות האוקראיני בתל אביב

המארגנים מזמינים אתכם לפגישה בה תוכלו:

  • פגישה מקוונת עם אלכסיי סוקירקו ודיון על הספר “מסע קולינרי להטמנטה”. עכשיו קשה למצוא אותו למכירה באינטרנט, אבל אתה עדיין יכול לחפש אותו בחנויות הספרים האוקראיניות: קישור לספר.
  • כיתת אמן להכנת קולש.
  • צופה בסרט מצויר על הקוזקים.

האירוע יתקיים ב-13 בדצמבר 2024 במרכז התרבות האוקראיני בתל אביב (ירמיהו 22, 6259406 תל אביב – יפו, ​​ישראל). המארגנים נתמכים על ידי שגרירות אוקראינה בישראל.

READ  באודסה יש רחוב על שם הפיזיקאי היהודי המצטיין יוסף פישר - מה שהפך אותו למפורסם

למה זה מעניין את הקהל הישראלי?

עבור ישראלים עם שורשים אוקראינים או מתעניינים בתרבות האזור, אירוע זה יהפוך לגשר בין שני העמים. אחרי הכל, בישול הוא לא רק אוכל, אלא גם שיקוף של קשרים היסטוריים וחילופי מסורות.

שאלות על זהות תרבותית ותולדות המטבח רלוונטיות בשתי המדינות, בהן האוכל תופס מקום חשוב בתרבות. למשל, קולש, למרות פשטותו, הוא סמל לחוסן והזדהות עצמית של העם האוקראיני, בדיוק כפי שמאכלים ישראלים מסורתיים מחברים בין דורות.


ציטוטים מהמארגן

“המטבח הוא מראה של האומה, זהותה והזיכרון ההיסטורי שלה. אנו שמחים להציג את קוליש כחלק מהמורשת העשירה של אוקראינה”אומרים המארגנים.


איך נרשמים?

נדרשת הרשמה לאירוע. אתה יכול להשאיר בקשה דרך הקישור הזה.

פרטים נוספים מהמארגנים – https://www.facebook.com/events/953075343401289

.......

בראש המפגש עומדת המועמדת למדעים היסטוריים אירינה סחנו
@מרכז התרבות האוקראיני בתל אביב, st. ירמיהו 22. האירוע בתמיכת שגרירות אוקראינה במדינת ישראל.
שותף לאירוע – מועדון הקולנוע “צולם באוקראינה”.
תאריך ושעה: 13 בדצמבר 2024, 11:30.

READ  יהודים מאוקראינה: ולדימיר זאב ז'בוטינסקי (המשך)

אירוע זה הוא הזדמנות ייחודית להכיר את התרבות של אוקראינה דרך המטבח שלה. למידע נוסף באתר האינטרנט שלנו NAnews – חדשות ישראלכדי להישאר מעודכן באירועים המעניינים ביותר!

השאר תגובה בטלגרם – ערוץ חדשות ↓ — חדשות ישראל

новости Израиля 7 декабря 2024 НАновости Уникальный кулинарный опыт в Тель-Авиве: лекция и мастер-класс по приготовлению кулеша - 13 декабря 2024

Leave a Reply

דילוג לתוכן