“אין טעם להשוות את המתכון לגרסה הישראלית של המנה. מאז ישראלים, אודסנים, ארמנים ואיטלקים מבשלים ביצים עם עגבניות. כל מה שאתה קורא למטה הוא אך ורק על איך אני מבין שקשוקה”, אומרת סבוה ליבקין.
שקשוקה היא מנה עשירה בטעם של עגבניות בשלות, ביצים רכות ותבלינים ארומטיים. זה לא רק ממריץ אותך, אלא גם מביא עונג אמיתי בכל בוקר. ההיסטוריה של השקשוקה חוזרת לצפון אפריקה, שם היא הוכנה במקור כארוחת בוקר דשנה. במדינות המזרח התיכון, השקשוקה צברה פופולריות במיוחד כמנת בוקר המשלבת טעם עשיר ויתרונות תזונתיים. עם הזמן, מתכון השקשוקה הותאם ושונה, וקיבל מאפיינים ייחודיים של המטבח המקומי במדינות שונות.
שף אודסה סאווה ליבקין משתף את הגרסה שלו למתכון השקשוקהאותו פיתח על סמך העדפותיו הקולינריות והניסיון שלו. ליבקין הוא מומחה קולינרי בעל שם הידוע בגישותיו החדשניות למאכלים מסורתיים ותשומת הלב שלו לפרטים. הוא מציין שלמרות שקשוקה מוכנה במדינות ותרבויות שונות, המתכון שלו מייצג את הפרשנות שלו למנה.
כך מכין ליבקין שקשוקה:
המצרכים ל-4 אנשים:
- 9-10 ביצים (טריות מאוד וצוננות במקרר למניעת התפשטות החלבונים)
- 2 מיקדו גדולים
- 300 גרם עגבניות אדומות קטנות
- 1 בצל גדול
- 1 ראש שום
- שמן זית לטיגון
איך לבשל:
- מקלפים את המיקדו וחותכים לקוביות בגודל 2X2 ס”מ חוצים עגבניות קטנות לאורך.
- חותכים את הבצל לשניים וקוצצים דק.
- אנחנו גם קוצצים דק את השום הקלוף.
- מחממים את הבצל והשום בשמן זית במחבת גדולה כ-10 דקות על אש נמוכה.
- מוסיפים עגבניות. מגבירים את האש ומבשלים עוד 10 דקות.
- מלח ופלפל.
- מגבירים את האש לרתיחה גבוהה עד שהרוטב מבעבע.
- מוסיפים בזהירות 10 ביצים, מפזרים באופן שווה בכל התבנית.
- מבשלים ללא מכסה 3 דקות, ואז מבשלים עם מכסה עד שהחלמונים חצי נוזליים וחצי מוכנים.
- מכבים את האש ונותנים לשקשוקה לנוח מכוסה כ-2-3 דקות.
- במהלך הזמן הזה קוצצים דק את הכוסברה ומפזרים מעל.
“שקשוקה היא ארוחת בוקר פופולרית בקרב הישראלים וניתן להכין אותה לא רק לארוחת בוקר, אלא גם לצהריים ולערב. נסו להכין שקשוקה בריאה וממלאת עם תרד וג'לפניו לשם שינוי”, הוא כותב.
סאווה ליבקין, מסעדן ושף אוקראיני מפורסם, התפרסם לא רק בזכות המטבח שלו, אלא גם בזכות תגובתו להצהרה האחרונה של איש העסקים הרוסי ארטמי לבדב. בראיון ליורי דודי הצהיר לבדב כי הוא רוצה לפתוח טיסה ישירה ממוסקבה לאודסה כדי לבקר באופן קבוע במסעדת ליבקין, וכינה אותה מקום אידיאלי ליהנות מאוכל וחברה. דבריו אלה של לבדב גרמו לתגובה חריפה של ליבקין.
ליבקין, המומה מההצהרה, לא יכול היה להתאפק והגיב באינסטגרם. הוא הביע את סלידתו מהצהרותיו של לבדב והדגיש כי אודסה תישאר בלתי נגישה עבורו, ללא קשר לרצונו.
ליבקין הצהיר:
“העמדה שלי ובמקביל העמדה של כל תושבי אודסה בסרטון הקצר הזה. בדרך כלל אני מתקשר בצורה שוטפת באוקראינית, אבל אני אענה על זה ארטמי לבדב ברוסית כדי שיוכל להבין בבירור. ארטמי, פשוט לך לעזאזל. לא תוכל לראות את אודסה, גם אם יש לך פוני כחול, צהוב או כתום. שב במוסקבה, תמצוץ זין מוסקבה מפוטין וזהו. זה כל מה שנשאר לך. נְקוּדָה.”
סאווה ליבקין היא דמות ציבורית, מומחית למסורות ותרבות אודסה, מסעדנית מפורסמת, מחברת רב המכר “המטבח שלי באודסה” והמוצר החדש “עסקים באודסה”. המפעלים שלו הם לא רק מסעדות שבהן אנשים הולכים ליהנות מהטעם של מנות ייחודיות ולפגוש חברים, אלא אטרקציות אמיתיות של העיר שמעבירות את כל הטעם של אודסה.
תסתכל על הפוסט הזה באינסטגרם
קראו אותנו בערוצים Israel News Nikk.Agency חדשות לישראל V – מִברָק,- פייסבוק, — חדשות גוגל
